Nagyjátszótér nyílik minden korosztálynak

A Liget Budapest projektnek köszönhetően elkészült Magyarország egyik legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere a Városligetben. A több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészben közel félszáz különleges játékelemet állítottak fel. A játszótér az őszi tanítási szünet első napján, október 26-án nyitja meg kapuit.

2019. 10. 09. 6:41
null
Intenzíven tesztelik az eszközöket az óvodás és iskolás csoportok Forrás: Városliget Zrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Millennium Háza és a Nagyjátszótér birtokbavételével megtapasztalhatják a családok, hogy a projekt fő vonzerejét, a Városliget történeti hagyományainak megfelelően, a kultúra és a rekreáció páratlanul gazdag intézményrendszerének és a zöldfelület megújításával összefüggő kikapcsolódásnak a harmonikus együttléte adja. A nagy múltú közparkban most egy olyan korszerűen és innovatívan felszerelt, ingyenesen használható játszótér készült el, amely a világ bármely táján megállná a helyét – mondta el a Magyar Nemzetnek Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a Nagyjátszótér tervezési folyamata kapcsán emlékeztetett: a munkában gyerekpszichológusok, tájépítészek, pedagógusok és maguk a gyermekek is részt vettek annak érdekében, hogy egy modern, integrált játszóbirodalom jöjjön létre. A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy az október 26-i nyitást megelőzően intenzív tesztüzemet tartanak, amelynek során óvodás-iskolás csoportok előzetesen kipróbálhatják a játékokat, és a visszajelzéseik alapján elvégezik a szükséges finomhangolásokat. Hozzátette: a Nagyjátszótér megnyitása az első jelentős mérföldkő a család- és gyermekbarát Városliget kialakításához vezető úton. A Liget Budapest projektnek köszönhetően összesen hét játszótér kap helyet a megújuló parkban.

Intenzíven tesztelik az eszközöket az óvodás és iskolás csoportok
Fotó: Városliget Zrt.

A Városliget Zrt. tájékoztatása szerint a 13 ezer négyzetméteres Nagyjátszótér központi eleme egy háromszintes mászóka, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált. A városligeti gyermekbirodalomban minden korosztálynak külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg- és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítettek. A mintegy ötven játszóelemet úgy válogatták össze, hogy korosztályonként csoportosítva megfelelően fejlesszék a kulcskompetenciákat és a kognitív képességeket. A játékelemek egy része speciális, integrált kialakítású, tehát az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak rajtuk játszani.

A Nagyjátszótér a Városliget délkeleti részén, a Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen kapott helyet. A gyerekek biztonsága érdekében a területet egy másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítés védi, melyen öt bejáratot alakítottak ki. Más, ingyenesen használható játszóterekhez képest a városligeti Nagyjátszótéren animátorok fogják a biztonságos játékot és a családok eligazodását segíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.