Partizánközpont lehet az ellenzéki kerületekből

– Történelmi párhuzammal élve, az 1867-es kiegyezés jelentette azt, amit a 2010-es váltás, ami elképesztő fejlődést hozott magával – fejtette ki Derce Tamás.

Békés Bence
2019. 10. 12. 7:24
Derce Tamás; Wintermantel Zsolt
Derce Tamás szerint Újpest jó kezekben van Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha Újpestről beszélünk, azt mondom, bátran tessék körbenézni a szomszédságban, ennek alapján értékeljük magunkat. Rákospalotán például szinte semmi sem történt, csendes semmittevéssel múltak el az utóbbi évek – vont mérleget Derce Tamás, aki a rendszerváltozás után húsz éven át vezette a IV. kerületet. A szomszédos városrész lemaradása szerinte annak tudható be, hogy „ott ellenzéki politikus a polgármester, akinek fontosabb az országos szintű pártpolitikai csatározás, az ellenségeskedés, mint a vezetésére bízott kerület lakói.”

– Ezzel szemben Újpesten nagyon sok fontos dolog történt, a fejlődés szemmel látható, kézzelfogható. Aki itt él, annak nem kell sorolni, mert látja, benne él – fűzte hozzá.

Derce Tamás szerint Újpest jó kezekben van
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A volt polgármester felidézte, az igazi rendszerváltás szerinte 2010-ben történt.

– Történelmi párhuzammal élve, az 1867-es kiegyezés jelentette azt, amit a 2010-es váltás, ami elképesztő fejlődést hozott magával. Aki nem ismeri el azt, amit Orbánék tesznek, hogy az országot gazdaságilag kihúzták a bajból, az szándékosan rosszindulatú – fejtette ki Derce Tamás, majd megjegyezte: ez a történelmi jelentőségű változás hatott az önkormányzatok eredményeire is.

– Olyan építkezés, fejlődés korszaka köszöntött be, mint a kiegyezés után. Ebben épeszű önkormányzati vezető részt akar venni, nem pedig harcolni ellene. Budapesten már most óriási fejlődés látszik a Demszky-érához képest, pedig a java még csak most jön. Az elkövetkező évek változásai hosszú évtizedekre meghatározhatják a főváros sorsát – közölte, s végül leszögezte: „Erre a munkára úgy tekinteni, ahogy Karácsony teszi, mint egy partizán ellenállási központ leendő vezetője, elképesztő hiba, a történelmi helyzet és felelősség felismerésének hiánya.”

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.