A főváros nem foglalkozik Wass Albert elismerésével

Válaszra sem méltatta Karácsony Gergely Fülöp Eriket, aki november elején levélben fordult a főpolgármesterhez, hogy Wass Albert posztumusz díszpolgári címet kapjon a fővárostól.

2019. 11. 28. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válaszra sem méltatta Karácsony Gergely Fülöp Erik országgyűlési képviselőt, aki november elején levélben fordult a főpolgármesterhez, hogy Wass Albert posztumusz díszpolgári címet kapjon a fővárostól. A Mi Hazánk politikusa hivatalos megkeresésében kérte Karácsonyt, terjessze a párt javaslatát a Fővárosi Közgyűlés elé. Fülöp Erik korábban lapunknak elmondta, az kérdéses, hogy Karácsony Gergely beterjeszti-e a Fővárosi Közgyűlés elé a javaslatot, annyi azonban elvárható, hogy hivatali pozíciójából fakadó kötelezettségének eleget tegyen, és választ adjon a megkeresésére. A főpolgármester azonban közel egy hónap elteltével sem válaszolt az országgyűlési képviselő levelére. Lapunk több ízben szerette volna megtudni, foglalkozott-e már a kérdéssel Karácsony, ám sajtósai mindössze a díszpolgári cím adományozását taglaló jogszabályokat küldték meg a Magyar Nemzetnek.

Wass Albert mellett a Mi Hazánk vitéz nagybányai Horthy Miklósnak is posztumusz díszpolgári címet adna. Novák Előd, a XI. kerület önkormányzati képviselője ugyancsak Karácsony Gergelyhez fordult. Levelében Novák többek közt azt írta: a főpolgármester elutasító álláspontja ismert, azonban például a Fideszé nem, így indokolt lehet a társadalmi vita lefolytatása a közgyűlésben, melyre Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnökének tanácskozási joggal való meghívását is javasolja.

A párt két hete emlékfelvonulást tartott Horthy bevonulásának 100. évfordulóján, ahol bejelentették: szobrot szeretnének állítani a kormányzónak.

Novák Előd a Magyar Nemzetnek elmondta, az újbudai önkormányzat mai ülésén felveti pártja javaslatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.