A kormány több törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé

A kormány több, a magyar gazdaság védelmét, a magyar családok védelmét, és Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 11. 13. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták: a parlamentet többek között kérik, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket.

A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez kérik a parlament felhatalmazását.

A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtik a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet.

Tovább csökkentik a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik, mint például a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.

A kormány az önkormányzati feladatellátás közül kiemelten fontosnak tartja a városi tömegközlekedés zavartalan biztosítását, ezért különösen a budapesti tömegközlekedés működőképességének további biztosítása érdekében arra is törvényi garanciát javasolnak, hogy az önkormányzatok az iparűzési adót elsőként a helyi tömegközlekedés finanszírozására kötelesek fordítani – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.