időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Az „ördög ügyvédje” is a zsarolók között lehetett

Szemán László János
2019.11.26. 10:49
Az „ördög ügyvédje” is a zsarolók között lehetett

A Borkai-botrány miatt indult nyomozások során eddig csak a zsarolási ügyben van gyanúsított, Póczik József, F. Gábor, valamint az a két magyar prostituált, akik az adriai hajózáson szolgáltattak. Az hírlapi kacsának bizonyult, hogy a jachton szintén ott lévő Szabó Ervin nagyvállalkozót is meggyanúsították volna bűncselekmény elkövetésével.

Csak hírlapi kacsa a médiában végigsöpört hír, miszerint házkutatást tartottak és bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg a Borkai-féle szexjachtos turné egyik szereplőjét, Szabó Ervin győri étteremtulajdonost, írta meg a Privátkopó című bűnügyi portál. A Magyar Hang nyomán számolt be arról a sajtó, hogy házkutatást tartottak és meggyanúsították az állítólag Borkai Zsolt polgármesteri működésével összefüggésben, hűtlen kezelés gyanújával indult bűnügyben Győr vendéglátós nagyvállalkozóját, Szabó Ervint, valamint a Kultúrmérnök Kft. tulajdonosát, Neumann Zoltánt. A bűnügyi portál első kézből szerzett információját megerősítették a Magyar Nemzetnek hatósági forrásból. Egyben felhívták a figyelmet arra, hogy a Borkai-féle szexvideóval kirobbantott botrány nyomozásában mindössze négy gyanúsított szerepel eddig.

A zsarolási ügyben gyanúsították meg a Demokratikus Koalíció volt önkormányzati képviselőjelöltjét, Póczik Józsefet, ifj. F. Gábort, aki az eddigi adatok szerint a prostituáltakat szervezte Borkaiéknak, és megállapodott az egyikükkel, hogy rejtett technikával felveszi az orgiát. F. Gábor állítólag Póczik élettársának a fia. A két prostituált ugyancsak gyanúsítottja az ügynek. Lapunk írta meg, hogy a Marina Part Lakóparkból vitték el őket a nyomozók. Szabó Ervin vállalkozó egyébként elárulta a Privátkopónak, hogy jelen volt azon a bizonyos jachton, amelyen Borkai Zsoltról és Rákosfalvy Zoltánról az ott „szolgálatot teljesítő” prostituáltak titokban szexuális tartalmú felvételeket készítettek. Szabó Ervin a bűnügyi portál kérdésére megerősítette azt az információt is, amely szerint a lányokat szervező és az intim felvételek készítésére utasítást adó ifj. F. Gábor nem tartózkodott a jachton.

Az ellenzék lejárató akciója sikeres volt, lemondott posztjáról a győri polgármester
Fotó: Havran Zoltán

A nyilvánosság elé álló Póczik arról beszélt, hogy egy ismeretlen telefonhívására ment el egy fővárosi hotel recepciójához, ahol letettek a nevére egy borítékot azzal, adja át Borkai Zsoltnak. A borítékban az orgiáról voltak felvételek. A DK-s politikus tagadja, hogy zsarolt volna, csakhogy előkerült egy hangfelvétel, amely szerint tízmillió forintot kért a Borkaihoz köthető ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán bizalmi emberétől. A felvételt lejátszotta a minap az RTL Klub, itt Póczik azt mondja a megbízóról: „ismerem, milyen labilis a f…szi”. Felvetődik a kérdés tehát, honnan tudja, ha nem ismeri a megbízókat, mint azt állítja.

Az biztosnak tűnik, hogy a zsarolási ügyben az eddigi négy gyanúsított mellett még vannak más szereplők is, minden bizonnyal a magukat „ördög ügyvédje” néven megnevező csoport tagjai is részesei lesznek a büntetőeljárásnak, bár információnk szerint az eddigi gyanúsítottak nem beszéltek további társakról. Azonban egyre több jel mutat arra, hogy a Borkai-féle szexvideót közkinccsé tevő „ördög ügyvédje” csoportban keresendő a megbízó, akiről Póczik azt mondta a felvételen, nem ismeri.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.