Baranyi lelkesen mutatta be a stadion helyszínét

Mivel nem én állítom össze a Fővárosi Közgyűlés napirendjét, személyesen Karácsony Gergelyt kellene megkérdezni az ígéreteiről – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Ferencváros polgármestere.

2019. 11. 29. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mivel nem én állítom össze a Fővárosi Közgyűlés napirendjét, személyesen Karácsony Gergelyt kellene megkérdezni az ígéreteiről – jelentette ki lapunknak Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a főpolgármester teljesítetlen ígéreteiről.

Karácsony azzal kampányolt az önkormányzati választás előtt, hogy győzelme esetén az első intézkedések között pályázatot hirdet a fővárosi főkertész pozícióra, ahogyan azt is megígérte, hogy a városháza parkolójából a budapesti lakosok által szabadon látogatható parkot alakít ki. A vállalásai között szerepelt, hogy ingyenessé teszi a tömegközlekedést a 14 éven aluli gyerekek, valamint az álláskeresők számára. A budapesti nyugdíjasoknak pedig személyre szóló levelekben ígérte: „Minden évben 20 ezer forintot adunk a fűtési szezonban a rezsiköltségek enyhítésére.”

A 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó stadion és a kapcsolódó létesítmények helyszínének bejárásán Baranyi Krisztina szerencsésnek nevezte, hogy a kormány is elfogadta a Fővárosi Közgyűlés által megszavazott előterjesztést, és úgy fogalmazott, Budapest harmadik legnagyobb – a Margitszigethez hasonló – közparkja jöhet létre a beruházással. Ismert, a baloldali összefogás korábban stadionstopot hirdetett, ám végül mégis támogatták a stadion megépülését, miután a kormány elfogadta Karácsonyék feltételeit, amelyek egyébként is összhangban álltak a kabinet meghirdetett politikájával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.