Címlap: Felvilágosítás vagy gender propaganda?

Egy ellenzéki javaslat szerint a szexuális nevelést a Nemzeti Alaptanterv részévé kellene tenni. De mi legyen a tartalma? Elrettentő példa, hogy Angliában már hat éveseknek beszélnek a transzneműek átalakító műtéteiről. Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója és Kroó Zita, az origo.hu újságírója voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Forrás: Hír TV2019. 11. 26. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szexuális felvilágosítás elsősorban a család feladata. A Hír TV műsorában ezúttal arra a kérdésre keresték a választ, hogyan tudja ezt kiegészíteni egy oktatási intézmény.

Párkányi Eszter szerint a szokásos általános iskolai felvilágosító órán túl osztályfőnöki órán lehet arról beszélni, hogy milyen megelőzési módszerek vannak. Az sem lenne utolsó, ha a diákok tartózkodnának a szexuális élettől, amíg a nemi érettségüket utoléri a szellemi érettségük is.

Az LMP-s Ungár Péternek van most egy arra vonatkozó javaslata, hogy a szexuális nevelést tegyék a Nemzeti Alaptanterv részévé. A politikus szerint a kormány megosztó, fundamentalista, konzervatív ideológiája miatt nem lehet beszélni a szexuális nevelés kérdéséről az iskolákban – vetette fel a témát a műsorvezető.

Fodor-Horváth Zsófia úgy véli, a szexuális nevelés nem egy ördögtől való dolog, és van helye az oktatás-nevelésben, csak nem mindegy, hogy ezt az LMP mire akarja felhasználni. Mennyire akar homoszexuális, illetve gender propagandát ezen keresztül közvetíteni.

Párkányi Eszter a következőket fűzte hozzá:

„Angliában már a hat éveseknek tanítják az önkielégítést, ez van benne a tantervben, illetve a transzneműeknek az átalakító műtéteit.”

Kroó Zita a témával kapcsolatban szintén egy elrettentő példát hozott fel:

„Szerintem például a nemi betegségekről beszélni fontos dolog, hiszen amikor valaki elkezdi a nemi életet, akkor fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy itt nemcsak nemkívánatos terhesség történhet, hanem olyan nemi betegségek is, ami miatt tényleg fel kell nőni ahhoz, hogy valaki nemi életet folytasson. Megkérdőjelezem, hogy ők mit szeretnének ebben a felvilágosító órában egyébként. Szerintem inkább a szélsőséget.” (…) Angliában a gyerekeknek már hormon injekciókat is adnak, hogy kitolják a nemi identitásukat, az elsődleges nemi jelleget, hogy el tudják dönteni, mik szeretnének lenni.”

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.