Díszpolgárok álltak ki az atlétikai vb mellett

Miklósa Erika operaénekes, Kemény Dénes, a magyar férfi-vízilabdaválogatott korábbi szövetségi kapitánya és Merkely Béla professzor levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek.

2019. 11. 22. 8:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miklósa Erika operaénekes, Kemény Dénes, a magyar férfi-vízilabdaválogatott korábbi szövetségi kapitánya és Merkely Béla professzor levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, amelyben arra kérik, hogy támogassa a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését. „Magánszemélyként, civilként és Budapest felelős díszpolgáraiként mondtunk véleményt a tervezett atlétikai sport- és szabadidős parkról. Mellette vagyunk, és azt gondoljuk, talán a fővárosi döntés előtt érdemes róla még beszélni” – írta Miklósa Erika tegnap Facebook-oldalán. A levélben leszögezik, hogy az atlétikai világbajnokság a világ egyik legnézettebb, legnagyobb presztízsű nemzetközi sporteseménye, így a vb előtt és alatt Budapestre figyel majd a világ. „Ha megvalósul e beruházás, az számos további infrastrukturális és közlekedési fejlesztést von maga után, Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet” – zárul a levél.

– Ha Budapest nem támogatja a ­2023-as atlétikai vb-t , akkor a kormánynak azt kell megvizsgálnia, hogy vidéken megrendezhető-e az esemény, ha nem, akkor pedig le kell mondani – közölte tegnap Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Momentum által az atlétikai stadion felépítése ellen kilátásba helyezett népszavazás kapcsán azt mondta: a kezdeményezőket valószínűleg nem érdeklik a tények, novemberben, de legkésőbb decemberben dönteni kell, egy nyolc-tíz-tizenkét hónapos előkészítést igénylő országos népszavazásra már nincs idő. – Az atlétikai vb jó üzlet Budapestnek, egy nagy, 44 hektáros zöldberuházás, amivel mindenki jól jár – szögezte le. Hozzátette: egy választási kampányban lehet hülyeségeket beszélni, de utána a megválasztott döntéshozóknak szembesülniük kellene a valósággal.

Budapest tavaly kapta meg a ­2023-as vb rendezésének a jogát, az ellenzék és Karácsony Gergely az önkormányzati választás kampányában támadta a beruházást, stadionstopot hirdetett. Karácsony főpolgármesterként a Fővárosi Közgyűlés november 27-i üléséig kért haladékot a vb-vel kapcsolatos döntéshez. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.