Elkezdődött a nemi erőszakkal vádolt afgán migráns pere

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon ma tartották az első tárgyalási napot annak az afgán migránsnak a perében, aki a vád szerint megerőszakolt egy fiatal nőt tavaly szeptemberben Budapesten, egy gyorsétterem mosdójában. A rendőrség még aznap este elfogta a migránst Ausztriában, egy Frankfurtba tartó vonaton. A per a tanúk meghallgatásával kezdődött – írja az Origo.hu.

2019. 11. 21. 18:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság először az áldozatot hallgatta meg, aki zárt ülésen mondta el a történteket, majd meghallgatták azt a két férfit is, akihez az áldozat odarohant segítséget kérni az erőszak után. A két férfi éppen a gyorsétterem előtt evett, amikor segítséget kért tőlük az áldozat, aki tanúvallomásuk szerint sokkos állapotban volt. A két férfi nem üldözte a tettest, attól tartottak, hogy fegyver van nála. Az afgán migráns azt állította, hogy a nő a szex után pénzt kért tőle és nem menekült el, csak messzebbről figyelte az eseményeket.

A bíróság meghallgatta a migráns munkatársát is, aki látta, hogy a férfi és a nő hátra mennek a mosdóhoz. Amikor elment a raktárba, hogy pótolja az egyik elfogyott hozzávalót, akkor azt hallotta, hogy a munkatársa és a nő a mosdóban szexelnek. Állítása szerint sírást nem hallott, csak nyögéseket. Később, amikor kijöttek, azt látta, hogy a nő sírva telefonál. Az eset után a munkatársa visszament az étteremhez, pénzt vett ki a kasszából, magához vette a telefonját és az igazolványát, majd elment. A bíróság meghallgatta azokat a nőket is, akiknek állításuk szerint a migráns korábban péniszét mutogatta az utcán.

A 18 éves afgán migráns, S. Ahmad négy napja dolgozott az egyik V. kerületi török gyorsétteremben, amikor tavaly szeptember 9-én, hajnali 2 és 3 óra között egy fiatal magyar lányt beengedett a személyzeti mosdóba, majd megerőszakolta. Ha a júliusi, előkészítő tárgyaláson a migráns lemondott volna a tárgyaláshoz való jogáról és beismeri tettét, akkor 5 évet kapott volna. A férfi ezt nem fogadta el, így büntetése ennél is súlyosabb lehet, ha bűnösnek találja a bíróság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.