Harmadik éve jár a prémium a nyugdíj mellé

Magyar Nemzet
2019. 11. 12. 16:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap nyugdíjprémiu­mot, amelyet a novemberi ellátással együtt fizetnek ki – közölte tegnap az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin elmondta: a kormány 2,6 millió embernek fizet nyugdíjprémiumot, összesen 52 milliárd forint értékben.

A kormány döntése alapján idén nem csupán az öregségi nyugdíjban, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a novemberi egyszeri juttatást, továbbá ebben az évben a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményére tekintettel kivételesen azok is részesülnek benne, akiknek az ellátását 2019-ben állapították meg és novemberben folyósítják. Aki bankszámlára kapja az ellátást, az ehhez már kedden hozzájut, postai kézbesítés esetén azt a novemberi ellátással párhuzamosan kézbesítik – tette hozzá.

Ez már az egymást követő harmadik év, amikor nyugdíjprémiumot fizet a kormány – emlékeztetett Novák Katalin, hozzátéve, hogy az állam akkor tud nyugdíjprémiumot fizetni, ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, ez idén várhatóan 4,6 százalék lesz.

Az államtitkár kiemelte, hogy már 80 ezer forintos nyugdíj mellett is a maximális nyugdíjprémiumra számíthatnak az érintettek. Kitért arra is, hogy a novemberi nyugdíjjal együtt kapják meg a nyugdíjasok a nyugdíj-kiegészítést is, erre azok jogosultak, akiknek nyugdíját, illetve ellátását 2018-ban vagy azt megelőzően állapították meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.