A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Hátrányos helyzetű gyermekes családokat segítő programot indítanak Tiszabőn

Hátrányos helyzetű gyermekes családokat segítő mintaprogramot indít az ország legelmaradottabb települései között számon tartott Tiszabőn az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen előrefizetős mérőórákat telepítenek és naperőművet is létesítenek, amelynek bevételeiből lakhatási támogatást juttatnak majd a rászorulóknak.

Forrás: MTI2019. 11. 19. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakhatási támogatást fenntartható energetikai beruházással megvalósító mintaprogram elindításáról kedden kötött megállapodást Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója és Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Vecsei Mikós a megállapodás budapesti aláírásán közölte, hogy a településen szabályos és biztonságos áramvételezési lehetőséget kialakítva ötven speciális, előrefizetős mérőórát telepítenek a tervek szerint. Kifejtette: a 2200 lakosú Tiszabőn sok háznál hiányzik a biztonságos áramvételi lehetőség. A romos épületek falára nem helyezhetőek fel előrefizetős órák, ezért a program során speciális, „lábon álló” mérőórákat is létesítenek, és földkábelen juttatják el az áramot a házba, ahol legalább egy dugalj lesz.

Elmondta: a településen egyhektáros területen napelemparkot létesítenek a jövő év első felében, és ennek bevételei nyújtanak majd fedezetet szociális kiadásokra.

A program célja, hogy egy fűtött szoba legyen minden háznál, ahol gyermeket nevelnek – mondta Vecsei Miklós, hozzátéve, hogy ez az a minimum, amelyet szeretnének a következő időszakban elterjeszti minden hasonlóan rossz helyzetben lévő településen.

Kiss Attila ismertette: a létesítendő 303 kW-os napelempark bevételeiből teremtik majd meg a lakhatási program fedezetét, és így a szeretetszolgálat helyi családok energiaellátását segítheti majd. A naperőmű mintegy 200 család éves világítását, vagy mintegy 80 család éves fűtését lenne képes biztosítani.

Kérdésre válaszolva közölte, a napelempark és az 50 speciális előrefizetős mérőóra létesítése körülbelül 100 millió forintba kerül. A napelempark a szeretetszolgálat megbízásából épül, és a szervezet tulajdonába kerül. Megismételte, a naperőműből nem közvetlen folyik majd az energia az érintett házakhoz, hanem az elosztói áramhálózatba táplálják be.

Vecsei Miklós közölte, a helyi szociális munkások döntik majd el, hogy a rászorultak mekkora támogatást kapnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.