Marian Cozma gyilkosa ismét lebukott

Ismét rács mögé került a közvélemény előtt Sztojka Ivánként ismert bűnöző, aki egyike volt a veszprémi kézilabdázó Marian Cozma gyilkosainak, és tavaly szabadult feltételesen a büntetéséből.

2019. 11. 19. 17:07
Raffael Sndor; Nmeth Gyz; Sztojka Ivn
Budapest, 2012. oktber 1. Raffael Sndor elsrend (j, vgsban), Nmeth Gyz msodrend (k) s Sztojka Ivn harmadrend (b) vdlott hallgatja Knya Istvn brt a Cozma-gy hatrozathozataln a Kria trgyaltermben 2012. oktber 1-jn. A Kria rszben megvltoztatta a jogers tletet s Sztojka Ivn harmadrend vdlott bntetst 8 vrl 13 vre slyosbtotta. Az els- s msodrend vdlott jogersen kiszabott 18-18 ves szabadsgvesztst helybenhagyta a legfelsbb bri frum. MTI Fot: Beliczay Lszl Fotó: MTI Fotó: Beliczay László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadulása után nevet változtató, az iratokban S. Istvánként szereplő Sztojkát ezúttal szervezet bűnözéshez tartozó bűncselekmény, egy nő prostitúcióra való rábírása és kitartottság miatt fogták el a rendőrök. A Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztálya bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett és kitartottság bűntett meglapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ellene.

A nyomozás adatai szerint 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte. Sztojka rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának.

A bandát november 13-án hajnalban fogták el. Sztojkát november 15-én letartóztatta a bíróság.

Ismert, hogy Sztojka Iván egyike volt az „enyingiek”-ként emlegetett banda tagjainak, és 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokálban részt vett Marian Cozma kézilabdázó halálra késelésében. Sztojkát jogerősen 1 rendbeli emberölés, 1 rendbeli emberölés kísérlete, valamint 1 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt, mint bűnsegédet ítélték el 13 év fegyházra. Onnan tavaly nyáron, 4 és fél évvel korábban szabadult feltételesen. Amennyiben ezúttal is elítélik – halmazati büntetésül akár 10 évet is kaphat – le kell tölteni a Cozma megöléséért kapott teljes büntetését is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.