időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Megjelent a Nyugat-Balkán Beruházási Támogatási eszköz pályázati felhívása

Forrás: MTI
2019.11.06. 17:24

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségen keresztül közzétette a Nyugat-Balkán Beruházási Támogatási eszköz felhívását, a 2,85 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra belföldi gazdasági társaságok pályázhatnak – közölte a KKM szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Joó István, a minisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára kifejtette, hogy a támogatási eszköz a kormány kifektetési stratégiájának első lépéseként hozzásegíti a sikeres magyar tulajdonú vállalkozásokat a külföldi terjeszkedéshez. A stratégia első üteme a Szerb Köztársaságra, Montenegróra, illetve Bosznia és Hercegovinára terjed ki, vagyis az ottani beruházásokra, illetve megújuló energia termelést szolgáló fejlesztésekre használható fel. A KKM folyamatosan felügyeli a projektet, sikere esetén jelentősen bővíteni kívánja a pénzügyi keretet, valamint a lehetséges országok listáját – közölték.

A program kiemelten támogatja a magyar kis- és közepes vállalkozások erősítését, külföldi piacra jutását. A támogatás mértéke minimum 50 százalék, középvállalkozás esetén 10 százalékponttal, mikro- és kisvállalkozások esetén pedig akár 20 százalékponttal is növelhető. A legkisebb támogatható projektméret 100 millió forint, a beruházáshoz nyújtható támogatásnak el kell érnie az 50 millió forintot. A pályázat benyújtása előtt november 14-ig regisztrálni kell. A regisztrációs adatlap a felhívással együtt HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség holnapján (www.hepa.hu) érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.