Megjelent a Nyugat-Balkán Beruházási Támogatási eszköz pályázati felhívása

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségen keresztül közzétette a Nyugat-Balkán Beruházási Támogatási eszköz felhívását, a 2,85 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra belföldi gazdasági társaságok pályázhatnak – közölte a KKM szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 11. 06. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Joó István, a minisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára kifejtette, hogy a támogatási eszköz a kormány kifektetési stratégiájának első lépéseként hozzásegíti a sikeres magyar tulajdonú vállalkozásokat a külföldi terjeszkedéshez. A stratégia első üteme a Szerb Köztársaságra, Montenegróra, illetve Bosznia és Hercegovinára terjed ki, vagyis az ottani beruházásokra, illetve megújuló energia termelést szolgáló fejlesztésekre használható fel. A KKM folyamatosan felügyeli a projektet, sikere esetén jelentősen bővíteni kívánja a pénzügyi keretet, valamint a lehetséges országok listáját – közölték.

A program kiemelten támogatja a magyar kis- és közepes vállalkozások erősítését, külföldi piacra jutását. A támogatás mértéke minimum 50 százalék, középvállalkozás esetén 10 százalékponttal, mikro- és kisvállalkozások esetén pedig akár 20 százalékponttal is növelhető. A legkisebb támogatható projektméret 100 millió forint, a beruházáshoz nyújtható támogatásnak el kell érnie az 50 millió forintot. A pályázat benyújtása előtt november 14-ig regisztrálni kell. A regisztrációs adatlap a felhívással együtt HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség holnapján (www.hepa.hu) érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.