Minőségi bérrendszert kívánnak bevezetni a szakképzésben

Minőségi bérrendszert, feladatfinanszírozást kívánnak bevezetni a szakképzésben, a béremelésre a kormány 35 milliárd forintot fordít – mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Forrás: MTI2019. 11. 29. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pölöskei Gáborné közölte: átlagosan 30 százalékkal nő a szakképzésben oktatók bére, de nem az a cél, hogy mindenki bére ennyivel nőjön. Az iskolaigazgatók, illetve fenntartók, a munkáltatók tudják jól eldönteni, hogy ki hogyan végzi a feladatát – tette hozzá.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy azoknak a bérét, akiket a tudásuk miatt a gazdaság el tudna szívni, rendezni kell. Célunk a jó oktatók megtartása, illetve a vállalati szakemberek becsábítása az oktatásba. Ehhez pedig közelíteni kell a piaci és az oktatási béreket – mondta a helyettes államtitkár.

Közölte azt is: egy minősítési rendszert is kialakítanak a szakképzésben, és az óraadói díjak is nőnek, első ütemben átlagosan 50 százalékkal.

Pölöskei Gáborné kitért arra is, hogy általános szakképzési ösztöndíjat adnak, ez az első két évben 7 ezer, a szakképzőben már 14 ezer forintot jelent a tanulóknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.