Sajtóklub: Nem elég már újragombolni a kabátot, hanem valamit tenni kell!

Mi lehet az oka az ellenzék sikerének? Erre a kérdésre kereste a választ Szentesi Zöld László, a Magyar Demokrata főmunkatársa, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője és Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője.

Forrás: Hír TV2019. 11. 12. 12:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal a jászberényi vasárnapi választás adta a Sajtóklub fő témáját. Bayer Zsolt szerint jelzésértékű az eredmény és igen sok kérdést vet fel, ugyanis 3500-zal több szavazatot kapott a megismételt választás során a mindenki által támogatott Jobbikos jelölt a Fidesz-KDNP-s polgármesterrel szemben. Az első választáson 14 szavazatkülönbség volt, emiatt és számos szabálytalanság miatt ismételték meg a választást, amiből lett egy katasztrofális vereség.

A felvetésre Szentesi Zöld László, a Magyar Demokrata főmunkatársa a következőket fűzte hozzá:

„Úgy gondolom, és aligha lehet megcáfolni, hogy itt két választás zajlott. Az első egy szokásos önkormányzati választás volt, szoros eredménnyel. A második kapcsolódva hozzá, bosszúhadjárat. Az, hogy ez miért történt így, annak meg kell érteni az okait. Le kell ásni a mélybe, mert ami Jászberényben történt, az országos jelentőségű. Azt kell megérteni szerintem elsőként, hogy miből van elegük az embereknek, vagy mit értettek félre, vagy miért jött ki ez a különbség ilyen mértékben, két olyan jelölt között, akik egyébként nem említhetőek egy sorban. Sokfajta válasz van, de az első válaszom az, és én úgy látom, hogy a fiatalok nyerték meg ez a választást az ellenzéknek. Tehát sikerült több ezer fiatalt becsatornázni, egyébként egy nagyjából huszonnyolcezres városban. Ez a 3500 szavazat nagyon sok, sikerült becsatornázni 18-35 év közöttieket, akik érzelmi alapon, egyébként felülve a teljesen olcsó demagógiának és hazugság özönnek (….). Vissza kell találni a néphez, vissza kell találni azokhoz az emberekhez, akik részben ostobaságból, részint tájékozatlanságból, tömegesen választanak olyan politikusokat, akiknek a nevét sem tudják. (….) Nem elég már újragombolni a kabátot, hanem valamit tenni kell, mert ennek egy nagyon előrehaladott változata köszönthet ránk 2022-ben.”

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője szerint meg kell fejteni, a Fidesz hol rontotta el, hogy ilyen eredmények születtek:

„Ami 2010-től máig, idestova tíz év alatt Magyarországon történt, azt körülbelül a milleniumhoz lehet hasonlítani. Olyan csodálatos fejlődést mutatott Magyarország minden téren, ami a magyar történelemben egyedülálló. Ezt soha ne felejtsük el. Én magamnak úgy fogalmaztam meg, hogy a Fidesz egyre súlyosabb vereséget szenved. Azért mondom, hogy egyre súlyosabb, mert csináltunk egy közvélemény kutatást, és már csak 38%-os volt két hete a Fidesz népszerűsége, és a jászberényi, a szekszárdi és a komlói eredmények mutatják, hogy elmúlt az aranykor. (…) Meg kell fejtenünk, hogy mit rontottunk el.”

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője mindehhez hozzáfűzte:

„Amit nem lehet eléggé komolyan venni, az az, hogy új kommunikációs stratégiák jelentek meg a világban. Egészen máshogy kommunikál a nyugati világ emberével a nyugati politika, amikről itthon mi az elmúlt években nem vettünk tudomást. Ma már elsősorban a politikai döntéseket főleg a fiatalok között az határozza meg, hogy a zsebemben lévő telefonon mi pittyeg, és mi ezt az egész erőteret, ezt a mezőt sértettségből, oda nem figyelésből , figyelmen kívül hagytuk eddig. (…)”

A teljes műsort IDE kattintva érhetik el!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.