Simicskó István: A kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre

Több mint egymillió ember egészségügyi ellátását segítené az új budapesti szuperkórház, amelynek jövője egyelőre bizonytalan – mondta a KDNP parlamenti képviselője a Magyarország élőben című műsorban.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 27. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egymillió ember egészségügyi ellátását segítené az új budapesti szuperkórház, amelynek jövője egyelőre bizonytalan. A Magyarország élőben című műsorban Velkovics Vilmos műsorvezető Simicskó Istvánt, a KDNP parlamenti képviselőjét kérdezte, aki petíciót indított az intézmény megmentéséért.

Egy kórház egyrészt arra szolgál, hogy az emberek gyógyuljanak benne, másrészt egy új szuperkórház szimbólum is valahol, nem? Az ország megteheti azt, hogy épít egy új kórházat, hogy egészségesebben éljenek az emberek. Az önök petíciója mind a kettőt hivatott megvédeni? – kérdezte Velkovics Vilmos.

Az egészség az egy óriási kincs, alapvető érték, nyilván akkor érezzük igazán, hogyha betegek vagyunk, hogy ugye milyen jó lenne egészségesnek lenni. Számos kritika érte a kormányzat egészségügyi politikáját, mindazonáltal a kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre. Vidéki kórházak folyamatosan, ütemesen fejlődtek, új eszközök kerültek a kórházakba, tehát ellátta a kormány ezt a feladatát. És nyilván Egészséges Budapestért programot is létrehozott, amelynek az első fontos állomása lenne az, hogy egy új szuperkórház, egy centrumkórház épülne Dél-Budán. Ezt sikerült kivívnunk, kiverekednünk, hogy az első ilyen nagy kórház – nyilván a Honvédkórházat leszámítva – dél-budai emberek számára hoz lehetőséget arra nézve, hogyha betegek, vagy ha a szeretteik betegek, akkor a legkorszerűbb orvostechnológiával láthassák el a kiváló orvosaink és ápolóink a betegeket – felelte Simicskó István.

A teljes beszélgetés IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.