Keménymag: Ellenzéki taktika

A baloldal rátelepedett a klímaváltozás ügyére, amivel tulajdonképpen csak látványpolitizálnak, míg a jobboldali kormányok cselekszenek. Véleményfeltáró műsorunk vendégei Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dezse Balázs, a pestisracok.hu újságírója, és Apáti Bence a Magyar Nemzet főmunkatársa voltak.

Forrás: Hír TV2019. 12. 04. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc ellopta a show-t a budapesti klímatüntetésen. Kihasználta az alkalmat, hogy építse egy kicsit az imázsát, a Fridays For Future tüntetésen több diákkal fotózkodott. Egyebek mellett ezt a témát is felvetette a műsorvezető, Velkovics Vilmos.

Dezse Balázs jelen volt a megmozduláson, ezért saját élményeit osztotta meg a nézőkkel:

- Jobboldali politikust sajnos nem láttam, viszont nagyon sok jobboldali ember volt. Konkrétan találkoztam fidelitasosokkal, Fidesz szimpatizánsokkal, csináltam is interjúkat. Elmondták, hogy nagyon fontos a jobboldal számára is a környezetvédelem, csak nem feltétlenül úgy, ahogyan a baloldal csinálja. A jobboldalon vannak arra való törekvések, hogy csináljunk is valamit.

Jeszenszky Zsolt szerint a baloldal rátelepedett a klímaváltozás ügyére, amivel tulajdonképpen csak látványpolitizálnak:

- Ez egy óriási dilemmája a jobboldalnak, hogy a baloldal nagyon ráült erre az ügyre, és egyébként azt kell mondanom, hogy taktikailag nagyon jól csinálták. A látványpolitizálás tökéletesen működik. Kimennek tüntetni gyerekek, semmit nem értenek az egészből, de jól hangzik, miközben a jobboldalnak egyszerűen van egy belső kényszere arra, hogy ne hazudjon. A jobboldal inkább csinálni szeretné.

- Ezt bizonyítja az is, hogy a Fidesz-KDNP elfogadta Brüsszelben a klímajavaslatot – reagált azonnal Dezse Balázs.

Apáti Bence arról beszélt, hogy a baloldal rémhíreket terjeszt a klímaváltozásról, pedig erről a témáról lehetne értelmesen és intelligensen is beszélni.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.