Kifizetőhely lett Józsefváros

A Fidelitas budapesti elnöke a Facebookra feltöltött videójában hangsúlyozta, a kerület új baloldali vezetése magára költi a pénzt, miközben a városrész a nyugdíjasoktól és a dolgozóktól is elvesz.

Magyar Nemzet
2019. 12. 06. 11:12
null
A polgármester egyre bővülő stábja milliókba kerül Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András kifizetőhelynek használja Józsefvárost – jelentette ki a Fidelitas budapesti elnöke csütörtökön a Facebookra feltöltött videójában.

Borbély Ádám hangsúlyozta, a kerület új baloldali vezetése magára költi a pénzt, miközben a városrész a nyugdíjasoktól és a dolgozóktól is elvesz. A fiatal kormánypárti politikus emlékeztetett: a Fidesz 13 milliárd forintos megtakarítással adta át a kerületet, azonban az új politikai vezetés már most 150 millió forinttal többe kerül, mint az előző. Azt is elmondta, hogy Pikó András az eddigi kettő helyett hat bizottságot hozott létre, dupla annyi taggal, akiknek meg is emelte a tiszteletdíját, illetve Pikó öt tanácsadót, három alpolgármestert és két tanácsnokot fizet. Borbély szerint ezzel szemben a baloldali vezetés máig nem fizette ki a nyugdíjasoknak járó nyolcezer forintot, amit még az előző fideszes vezetés szavazott meg, és elvettek egyhavi bért a kerületi óvónőktől, bölcsődei, szociális és gyermekvédelmi dolgozóktól.

A polgármester egyre bővülő stábja milliókba kerül
Fotó: Havran Zoltán

Közben a józsefvárosi önkormányzat elbocsátott egy kétgyerekes családanyát, mert nem vállalta a túlórázást. Annak ellenére küldték el a nőt, hogy Józsefváros önkormányzata az elsők között döntött arról, hogy nem kötelezi a kerületben dolgozókat túlmunkára.

– Hétfőn még azt mondta, hogy megoldást találunk, nem fog két gyerekkel az utcára rakni, pénteken pedig felmentett azzal a kifogással, hogy nincsen a munkakörömnek megfelelő álláshely. Majd amikor szembesítettem azzal, hogy van, akkor azt mondta, hogy jó, de azokon az osztályokon is van túlóra. Megkérdeztem tőle, hogy azért küld el, mert nem tudok túlórázni? Igen! – mondta el az esetét Marton Anita a Hír TV-nek. Vörös Tamás, a VIII. kerület fideszes önkormányzati képviselője szerint a baloldali városvezetés szociális érzékenységére vall, hogy az édesanyát karácsony előtt, adventi időszakban bocsátották el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.