Tovább nőtt a házasságkötések száma

Októberben 5609 pár kötötte össze az életét, ami 65 százalékkal több, mint a 2018-as adat. Utoljára 1988 októberében léptek ennyien frigyre hazánkban.

Csekő Imre
2019. 12. 20. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen magasabb volt a házasságkötések száma idén októberben hazánkban, mint a tavalyi év azonos hónapjában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzé tett népmozgalmi adataiból. Októberben 5609 pár kötötte össze az életét, ami 65 százalékkal több, mint a 2018-as adat. Utoljára 1988 októberében léptek ennyien frigyre hazánkban.

Az első háromnegyed évre vonatkozó házasságkötési adatok is rendkívül kedvezőek, hiszen 1990 óta nem házasodtak össze annyian hazánkban a január és október közötti időszakban, mint idén. A KSH adatai szerint 57 774 pár kötött házasságot, ami 11 023-mal több, mint 2018 azonos időszakában. Ez 24 százalékkal haladja meg a tavalyi adatot. Idén január volt az egyetlen hónap, amikor kevesebben házasodtak össze, mint egy évvel korábban. Ezt követően február-márciusban kis mértékben, április-májusban átlagosan 8,5, júniusban 16, július-szeptemberben átlagosan 33, októberben pedig 65 százalékkal több házasságot anyakönyveztek Magyarországon, mint egy évvel korábban.

Mindez azt is jelenti, hogy idén október végéig már jelentősen – 1251-el – több házasságot kötöttek, mint a teljes 2018-as évben összesen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.