Valótlant állított az MSZP

Az MSZP szándékosan nem mond igazat. Az Atlétikai Központot nem a korábbi Quaestor-területen építi meg az állam – reagált a Miniszterelnökség Szakács László állítására.

2019. 12. 05. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP szándékosan nem mond igazat. Az Atlétikai Központot nem a korábbi Quaestor-területen építi meg az állam – reagált a Miniszterelnökség arra, hogy Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: áron alul, a Quaestortól nyúlta le a kormány azt a ferencvárosi telket, amelyen az atlétikai stadiont tervezik felépíteni. A tárca a közleményben megjegyezte: Szakács László és az MSZP szokás szerint téved, csúsztat, hazudik. „Az általuk kifogásolt, szóban forgó területet a közismerten baloldali kötődésű Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt.-től (korábban Wallis) vásárolta meg az állam a hivatalos értékbecslő vagyonértékelése alapján és a jogszabályok maradéktalan betartásával” – olvasható a tárca kommünikéjében. A névadó elődcég, a Wallis Ingatlan Zrt. anyacégét, a Wallis Holding Kft.-t 1990-ben hozta létre három, egyaránt Moszkvában diplomázott közgazdász: Veres Tibor, Komlós Miklós (a Mikroszkóp Színpadot igazgató ÁVH-s Komlós János fia) és Nagy György. A cég jogi vezetője az indulástól Gál Zoltánné, az egykori szocialista házelnök felesége volt. Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök 2000 elejétől 2005 végéig volt a Wallis vezérigazgatója, ezt követően fejlesztéspolitikai kormánybiztos, majd miniszter lett Gyurcsány Ferenc kormányában. Ez volt az az időszak, amikor egy sikertelen próbálkozás után, a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutatóintézet új vezérigazgatójának kinevezését követően a Wallis meg tudta venni a Lágymányosi hídtól délre eső területet, amely 2023-ban az atlétikai vb fő helyszíne lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.