Az EP-ben továbbra is a mainstream balliberális globalista irányzat szabja meg az irányvonalat

A hét legfontosabb politikai motívuma az volt, ami a héten történt az Európai Parlamentben Fricz Tamás szerint. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Hír TV A nyolcas című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy immár sokadszorra került terítékre az EP-ben Magyarország és Lengyelország a jogállamiság ügyében, ismét ürügyeket próbáltak találni arra, hogy újfent hazánkról beszéljenek, a mi demokráciánkról. Az elemző arról is beszélt, a jelenlegi helyzetben azt valószínűsíti, hogy a Fidesz el fogja hagyni az Európai Néppártot.

Forrás: Hír TV2020. 01. 20. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fricz Tamás szerint nagyon sokan reménykedtek az európai parlamenti választás után abban, hogy komoly fordulat áll be az erőviszonyokban és megerősödik a szuverenista, a keresztény nemzeti tábor, ugyanakkor, hogy meggyengül a föderalista, az európai egyesült államokban gondolkodó tábor. Történt is erőviszonyokban változás, de nem történt áttörés, mert az Európai Parlamentben továbbra is a mainstream balliberális globalista irányzat szabja meg az irányvonalat – tette hozzá.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója kulcsfontosságúnak nevezte, hogy az Európai Néppártról ma már nem mondható el, hogy jobbközép kereszténydemokrata pártcsalád lenne, hiszen nagyon erős liberális vonásokat mutat. Kiemelte, a héten az Európai Néppárt gyakorlatilag ellenünk szavazott, igaz, nem a teljes többség, megosztottak voltak, de a Néppárton belül többségben voltak azok, akik megszavazták a Magyarországgal szembeni elítélő határozatot.

G. Fodor Gábor műsorvezető felvetésére, hogy sok mindent borítana az európai csatatéren, ha a Fidesz nem lesz a Néppárt tagja, Fricz Tamás elmondta, valószínűnek tartja, hogy a Fidesz ki fog lépni az EPP-ből, tekintettel arra, hogy a német néppárti képviselők Magyarország ellen szavaztak, hiszen a német kapcsolat mindig is kulcskérdés volt.

Lehet, hogy eljött az a pont, amikor a kilépést meg kell tenni. Milyen az a klub, amiben benne van az ember, de állandóan rászólnak, hogy ne oda tedd a lában, a poharat tedd odébb, ne úgy ülj az asztalnál, ne beszélj azzal, ne beszélj ezzel? Benne vagyunk a klubban, de egy idő után úgy érezzük, hogy teljesen fegyelmezve vagyunk, de nem vagyunk szabadok, nekünk szabadoknak kell lennünk, mert a magyar mentalitáshoz az áll a legközelebb, hogy szabadon tudjunk cselekedni – fogalmazott.

Fricz Tamás egyértelműnek tartja, hogy ez a Néppárt már nem engedi meg, hogy a Fidesz elérje a céljait, ezért a kormányzó pártnak más fajta szövetségeket kell felépítenie, de – meglátása szerint – ennek a kihívásnak meg lehet felelni.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.