Az ügyészség kezdeményezte a Viking Sigyn mögött haladó hajó kapitányának bűnügyi felügyeletét

A férfi a rendőrségi idézésre önként jelent meg. A nyomozó hatóság a gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatására.

Forrás: MTI2020. 01. 29. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség kezdeményezte a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajó mögött haladó Viking Idun hajó segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított kapitányának bűnügyi felügyeletét – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán.

A Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajót követő hajó ukrán kapitányát a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi a rendőrségi idézésre önként jelent meg. A nyomozó hatóság a gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatására. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azonban a gyanúsított önkéntes megjelenésére is tekintettel a nyomozási bírónak azt indítványozta, hogy az eljárásban való jelenlét biztosítása érdekében a kapitány bűnügyi felügyeletét rendelje el.

A kényszerintézkedésről a nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt – közölte a főügyészség.

A Viking Sigyn szállodahajó tavaly május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast a mai napig keresnek a hatóságok.

A VI-VII. kerületi ügyészség tavaly november 28-án emelt vádat vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége és más bűncselekmények miatt a Viking Sigyn kapitánya ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.