Elemző: Nem áll jól a főpolgármester a programpontok megvalósításával

Tóth Erik kevés esélyt lát arra, hogy a 135 programpont mindegyike megvalósuljon a következő öt évben, Karácsony Gergely száz nap alatt ugyanis csak három intézkedést hajtott végre.

Forrás: MTI2020. 01. 22. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Karácsony Gergely főpolgármester időarányosan nem áll jól programpontjai megvalósításával.

Tóth Erik szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, kevés esélyt lát arra, hogy a 135 programpont mindegyike megvalósuljon a következő öt évben, Karácsony Gergely száz nap alatt ugyanis csak három intézkedést hajtott végre. Azok alapján ráadásul „a régi baloldalon és a régi ellenzéki politikusokon kívül senki nem profitált abból, hogy Karácsony Gergelynek hívják a főpolgármestert október 13-a óta” – fogalmazott az elemző.

Hozzátette: a három intézkedés közül a klímavészhelyzet kihirdetésének nem volt látható következménye, pozitív hatása, az ingyenes tömegközlekedési juttatás korhatárának 14 évre emelése a kormányzat hatásköre, nem a Fővárosi Közgyűlésé. Azt pedig „érdekes felfogásnak” nevezte az elemző, hogy a munkanélküliek – akik szerinte Budapesten kevesen vannak – ingyenesen használhatják a budapesti közösségi közlekedést a munkához jutás érdekében.

Bár száz nap alatt nem lehet csodát tenni, a legfontosabb intézkedések „alapkőletételeit” végre lehet hajtani. Karácsony Gergely azonban a releváns budapesti kérdések helyett hatalmi harcokra, hatalmi pozíciók szétosztására és káderpolitikára fordította a figyelmét – vélekedett az elemző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.