Fellángolt az ellenzéki harag a győri zakó után

A gyűlölet nem pálya!

2020. 01. 27. 16:57
Bauer Tams
Budapest, 2012. szeptember 10. Bauer Tams, a Demokratikus Koalci alelnke pdiumbeszlgetsen vesz rszt az Orszghz eltti Kossuth Lajos tren 2012. szeptember 10-n, ahol Gyurcsny Ferenc s a prt hrom msik tagja szeptember 9-n egyhetes hsgsztrjkba kezdett. MTI Fot: Sos Lajos Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bauer Tamás a Gyurcsány-párt régi-új üdvöskéje közösségi oldalán öntötte ki a szívét követőinek, az ellenzék vasárnap Győrben elszenvedett veresége kapcsán:

„(...) Márpedig addig nem lehet országosan legyőzni a Fideszt, amíg oda el nem jutunk, hogy az emberek jelentős többsége elforduljon a Fidesztől, viszolyogjon tőle, megvesse a Fidesz vezető politikusait (...).”

Így beszél egy igazi haladó gondolkodású, toleráns, modern liberális értelmiségi.

A recept tiszta és világos: megvetést és viszolygást kell ébreszteni az emberekben az ellenfél iránt. Ez a cél tehát, különben – Bauer véleménye szerint – nem lehet legyőzni a Fideszt.

Olyan idejétmúlt, régimódi, poros gondolatok már fel sem merülnek Bauer fejében, hogy esetleg egy jó program vagy a választók, esetleg Magyarország érdekeit szem előtt tartó politikai filozófia szükségeltetik a győzelemhez.

Csak az ellenszenv és a harag gerjesztésében gondolkodnak.

De a gyűlölet nem pálya!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.