Merjünk beszélni a demográfiai agresszióról!

Nem a klímaharcosokkal van a baj, hanem azokkal, akik nem engedik feltenni a legfontosabb kérdést: hogyan fog a bolygónk elbírni tízmilliárd embert? – írja a Mandiner.hu.

Forrás: mandiner.hu2020. 01. 02. 11:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Klímavészhelyzet!” A szén-dioxid elszabadul a légkörben, kihalnak a jegesmedvék és a korallok, özönvizek és sáskajárások jönnek, vagy éppen soha nem látott hőhullámok. Nos, amit látunk, az egy alaposan felépített globális propagandakampány. Politikai célzatú, ugyanúgy, mint a kurdokért való hirtelen jött aggódás: itthon is és a világban is – olvasható a Mandiner.hu-n.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne globális felmelegedés. Azt sem jelenti, hogy a megannyi aktivista nem hisz abban, amit mond. A klímaváltozás tény. Az, hogy az emberiségnek nagy szerepe van a mostani melegedő trendben, minden valószínűség szerint igaz. Az is igaz, hogy a gyors változás rengeteg problémát tud okozni. A tengerszint emelkedni fog, emberek milliói lesznek kénytelenek elhagyni otthonukat, és az időjárási anomáliák száma is növekedik majd. Attól még, hogy valami szervezett propagandakampány, még lehet benne igazság, akár sok is – írja a portál.

A cikk írója szerint bár jelentős a pusztulás, valójában a korallok és megannyi más faj csak északabbra vagy délebbre vándorol. Nem, a klíma melegedése önmagában nem vezet fajok tömeges kihalásához. A jegesmedve és a korall eladható árucikk ebben a történetben. Tragédia és halál lesz, igen, ha így folytatódnak a dolgok. Csak az nem igaz, hogy a „klímaválság” miatt – írja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.