Mit mutat az ellenzéki viselkedés?

Mutatja-e a „magára találás” jeleit a hazai ellenzék, képesek lennének-e összefogva az ország kormányzására és milyen tanulságokat lehet leszűrni az önkormányzati választás óta eltelt száz nap alapján? Erről volt szó ma a HírTV Plusz-mínusz című műsorában. A stúdióban Nagy Attila Tibor politikai elemző és Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője beszélgettek.

Forrás: Hír TV2020. 01. 23. 13:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr András szerint a választók kiemelték a DK-t és a Momentumot, így a 2020-as választáson már ez a két párt fogja meghatározni az ellenzéket.

„Azt gondolom, hogy nem csoda, hogy Fekete-Győr András így nyilatkozik. Minden szentnek, illetve pártelnöknek maga felé hajlik a keze. Tehát most a Fekete-Győr-féle Momentum van pozícióban meg a DK, tehát nem csoda, hogy azt mondja, hogy tessék a nagyobb pártokra szavazni, mert saját magát látja. Az viszont kétségtelen, hogy a Fidesz-féle többség alkotott választási rendszer is azért afelé készteti az ellenzéki pártokat, hogy egyfajta tömörülés legyen” – vélekedett Nagy Attila Tibor politikai elemző.

„Olvasgatva itt ezeket a különböző ellenzéki állásfoglalásokat évzárás és évkezdés kapcsán és persze a holdudvar, tehát a magukat meghatározónak vagy véleményvezérnek gondoló kormányellenes, avagy ellenzéki gondolatoknak az utóbbi hetekben valóban optimista hangját, én azt gondolom, hogy kicsit azért túlzott. Azért 2010 és 2014 között majd 2014 és 2018 között félidőben, hasonló hangokat hallottunk. Általában valami választási részsikerhez kapcsolódóan mindig nagy volt a felbuzdulás az ellenzéki oldalon, hogy „Na most aztán eltöröljük az Orbán-kormányt és ez a vég kezdete” és aztán mindig kétharmad érkezett. Tehát én azért óva inteném a hurrá optimista ellenzéket” – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.