időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Soros szervezete kihasználta a cigányokat

Gabay Dorka
2020.01.22. 13:03

Létezik szerződés a gyöngyöspatai cigány családok és a Soros György által támogatott alapítvány között, amelynek képviselője tudatosan provokatív kártérítési javaslatra buzdította az érintetteket, és az érdemi egyeztetés helyett alkudozásra akarja rávenni a romákat a minél nagyobb anyagi haszon reményé­ben – közölte Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miután kiderült, Farkas Lilla, az alapítvány képviselője titkos Messenger-csoportot hozott létre a perben részt vevő cigány családoknak.

Horváth László szerint ez egyértelműen bizonyítja: az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány a politikai céljai és a pénzszerző akció sikere érdekében felhasználta, kihasználta, fenyegeti, zsarolja és eszközként kezeli a cigány családokat. Kiderült, hogy a gyöngyöspatai romákat csak addig tekintették partnernek, a szegregációs ügy csak addig érdekelte őket, amíg Magyarországra a rasszista jelzőt rá tudták sütni.

Horváth László elmondta: az alapítvány a szerződés felbontásával fenyegette meg „a rendbontókat”. – Kérdés, ez a megállapodás, szerződés miről szól, biztosít-e anyagi hasznot az alapítvány számára, és ha igen, a százmilliós kártérítési összegből milyen mértékűt – tette fel a kérdést a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.