Ungár Péter beszáll a győri kampányba

A milliárdos politikus támogatásával nyomtatott újság jelenhet meg Győrben, és más eszközökkel is segítik a balliberális jelölt, az MSZP helyi elnökének kampányát.

2020. 01. 07. 12:42
Glázer Tímea; Pollreisz Balázs
Az MSZP-s jelölt a DK-s Glázer Tímeával Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszáll a győri ellenzék polgármester-jelöltjének, Pollreisz Balázsnak a kampányába Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, a milliárdos politikus támogatásával nyomtatott újság jelenik meg Győrben, és más eszközökkel is segítik a balliberális jelölt, az MSZP helyi elnökének kampányát.

Bár Ungár Péter nem tett hivatalos bejelentést arról, hogy bármi módon támogatja Pollreisz Balázs választási küzdelmeit, a politikus Facebook-oldalán egy sor olyan bejegyzést találni, amely a győri eseményekre, hírekre hívja fel figyelmet. Folyamatosan kritizálja például a győri tömegközlekedést, a buszhelyzetet, a járatkimaradásokat. Ungár Péter győri szerepvállalására lehet bizonyíték az is, hogy a résztulajdonában álló Azonnali.hu karácsony előtt megírta: vitát szervez a megyeszékhelyen induló polgármester-jelölteknek. Helyi forrásaink szerint, ha Ungár Péter beszáll Pollreisz Balázs kampányába, az megkésett lépés, hiszen már három hét sincs hátra a győri polgármester-választásig. Azt azonban kifejezetten felháborítónak tartják, hogy miközben a milliárdos politikus jellemzően nem tömegközlekedéssel utazik, főleg nem Győrben, mégis folyamatosan bírálja a helyi buszhelyzetet.

Az MSZP-s jelölt a DK-s Glázer Tímeával
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Közben a PestiSrácok.hu arról ír, hogy Győrben a DK és Gyurcsány irányít a háttérből. Kiemelték, hogy a harcban ezúttal sem másokat vetettek be, mint a Szombathelyen már kipróbált embereket. – Az Úgytudjuk.hu nyomtatott formulái pontosan ugyanazokat az üzeneteket és módszereket viszik tovább, amelyek a vasi megyeszékhelyen debütáltak fideszes politikusok lejáratása érdekében – tették hozzá. A portál munkatársait egyértelműen Czeglédyhez köthető személyek – a Nyugat.hu internetes felület szerkesztői – közül toborozták.

A Választás.hu tájékoztatása szerint Pollreisz Balázs mellett egyelőre öten szállnak ringbe Győr polgármesteri székéért. Elindul az időközi választáson Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület), Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP), Géber József (Mi Hazánk), Hajnal János (független) és Kirchfeld Mária (független). Mint ismert, Győrben azért tartanak időközi választást, mert Borkai Zsolt november 8-án lemondott tisztségéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.