Veszélybe került az újpesti székelykapu

Kérdéses az Újpest testvértelepülésétől, az erdélyi Csíkszentgyörgytől ajándékba kapott székelykapu fölállítása a Homoktövis park körforgalom felőli bejáratánál.

2020. 01. 22. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélybe került az Újpest testvértelepülésétől, az erdélyi Csíkszentgyörgytől ajándékba kapott székelykapu fölállítása a Homoktövis park körforgalom felőli bejáratánál, mivel a IV. kerület új, ellenzéki vezetése hirtelen két internetes szavazást írt ki a beruházás sorsáról.

A lépés több szempontból is problémás. A korábbi vezetés egyszer már megkérdezte a helyben élőket: minden közvetlenül érintett lakásba kérdőívet juttattak el a park fejlesztésével és a székelykapuval kapcsolatban. A visszaérkező válaszokból kiderült, hogy a helyiek nagyrészt támogatják a kapu felállítását. Ennek megfelelően kezdődött meg a munka, amelynek első ütemével, benne a székelykapunak kialakított hellyel, a kivitelező a napokban elkészült.

Az ellenzék újpesti összefogásának ráadásul meghatározó tagja az önmagát továbbra is nemzeti pártként hirdető Jobbik. Olyannyira, hogy az önkormányzat honlapjának felelős szerkesztője Balogh Gábor, a jobbikos Alfahír újságírója. A másik szavazást a kerület Facebook-oldalán indították el.

Bár lapzártakor mindkét fórumon a kaput támogatók voltak többségben, a felmérés tisztasága és kimenetele erősen kétséges, ugyanis bárki voksolhat, az is, aki a székelykapu tervezett helyszínén sosem járt és nem Újpesten lakik.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A baloldali vezetés kritikusai egyébként a DK-s Trippon Norbert alpolgármestert (képünkön) sejtik az akció hátterében. A politikus az MSZP-ből lépett át Gyurcsány Ferenc pártjába, amely előszeretettel kampányol a határon túli magyarok elleni gyűlöletkeltéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.