Völner Pál: Meg kell húznunk a határvonalakat

A kormány véget vet a börtönbiznisznek. A HírTV Magyarország élőben című műsorának vendége Völner Pál, az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

Forrás: Hír TV2020. 01. 23. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Völner Pál szerint néhányan direkt a börtönbizniszre szakosodtak és folyamatosan perben állnak különböző szervezetek égisze alatt, majd utána ezt tisztán karitatív tevékenységként akarják feltüntetni, de közben milliárdokat visznek el az államtól.

„Az eredeti célt, ami arról szólt, hogy a börtönkártérítések az áldozatokhoz jussanak, azt megnéztük, 11,6 százalék, amit valóban oda tudunk juttatni. Tehát a szabályokon változtatni kell. (…) Arról nem is beszélve, hogy Európában körülbelül három-négy állam van, ahol ilyen iparágszerűen működik ez a történet. Nálunk is 2010 után indult be, előtte biztos, hogy rosszabbak voltak a börtönviszonyok, kevesebb volt a hely, ma száztíz százalék körülire sikerül visszaszorítani a telítettséget. Tehát folyamatosan javuló körülmények között, egyre több ügy van és egyre többet fizetünk. Valami nincs rendjén!” – fogalmazott Völner Pál.

Hozzátette, meg kell húzniuk a szabályzásban a határvonalakat, hogy ne arra menjen el a pénz, hogy a bűnözők még egyfajta bónuszt is kapnak azok után, hogy a társadalmi igazságérzet és a jogi szabályzás után bekerülnek büntetésüket letölteni.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.