A Professzorok Batthyány Köre elutasítja a NAT támogatóinak megbélyegzését

Az ellenzéki csoportok számára alig marad más terület a kormánypolitika támadására, mint az oktatás és az egészségügy szapulása – közölte az egyesület.

Forrás: MTI-OS2020. 02. 14. 20:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk gazdasága korábban soha nem látott ütemben fejlődik, erősödik. Az ellenzéki csoportok számára így alig marad más terület a kormánypolitika támadására, mint az oktatás és az egészségügy szapulása. Jól látszik ez a kézzelfogható közelségbe került új Nemzeti Alaptanterv visszavonását követelő hisztérikus reakciókban is – írja a távirati irodához eljuttatott közleményében a Professzorok Batthyány Köre.

Természetesen a Professzorok Batthyány Köre sem tekinti az új NAT-ot tökéletesnek. Hatásainak nyomon követését, a szükséges korrekciók elvégzését a jövőben fontosnak tartják és támogatják. Ugyanakkor elutasítják a NAT által közvetített értékeket felvállaló, azt örömmel fogadó pedagógusok, oktatói közösségek, szülők megbélyegzését, fenyegetését.

– Meggyőződésünk, hogy a magyar gazdaság sikereinek megőrzése, továbbfejlesztése csak a gyökereit, értékeit ismerő, azokra büszke új generációk felnevelése révén lehetséges – olvasható a Professzorok Batthyány Köre által kiadott közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.