Folytatódnak a családvédelmi intézkedések

Magyar Nemzet
2020. 02. 16. 16:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meddőség elleni küzdelem jegyében mindenkinek ingyenessé tudják tenni az ellátást. Kilencvenezer gyermekkel született több, mintha minden maradt volna a régiben. A házasságkötések száma a csúcson, a válások száma, illetve a terhesség megszakítások aránya történelmi mélyponton van.

Van rossz hír is, ezzel együtt sem állt meg a népességcsökkenés. A miniszterelnök szerint a fordulathoz olyan országot kell építeni, amelyben a gyermeket vállalók anyagilag is jobban járnak a gyermektelen társaikhoz képest.

– Tudom, hogy előbb vagy utóbb a háromgyermekes anyák számára is be kell vezetni a teljes szja-mentességet. Fontos, hogy a szülés után ne kevesebb mint hetven százalék, hanem érezhetően több, akár másfélszer több pénzt kapjanak a nők, mint munkahelyükön. Beszélt a gyesen lévő nők támogatásáról és képzéséről is. – Lépésről lépésre halad majd a tervek megvalósítása – tette hozzá a miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.