időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Hangfelvétel cáfolja a főpolgármestert

Magyar Nemzet
2020.02.22. 09:20

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (Föri) vezetője. A Hír TV birtokába került felvételen Karácsony Gergely főpolgármester állításával – miszerint csak a legszükségesebb esetben kerékbilincselnek – ellentétes állítás hangzik el. Eszerint Handl Tamás (képünkön) a Föri állománygyűlésén azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el alkalmazottaitól.

„Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat.

Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok” – mondta a felvételen Handl Tamás. Gyurcsány Ferenc korábbi testőre azt is kifejti, hogy próbáljanak minden nap folyamatosan intézkedni és szankcionálni. „Ha nem ér semmit a figyelmeztetés, akkor viszont szankcionáljunk! Van bírságunk, van kerékbilincsünk, van elszállítóautónk, van egy csomó repertoárunk, amit használunk” – sorolta a büntetési lehetőségeket a DK-hoz közeli vezető. Handl a bírságok kapcsán kijelentette: a Főpolgármesteri Hivatal is kap belőle vastagon.

„Azt, hogy egy 24 óra alatt három kerékbilincset rakunk fel Budapesten és mellérakunk két feljelentést, vagy közigbírságot, bocsánat, közigbírságot, az nálam kimeríti a nem k…rva sokat dolgozunk című műszakot” – fogalmazta meg kollégái előtt az elégedetlenségét. A hangfelvételen elhangzottakat támasztja alá, hogy Budapest költségvetési tervezete szerint a kerékbilincselések ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.

Közben Karácsony Gergely főpolgármester azt terjeszti, hogy nem az előző városvezetés, hanem a Föri volt igazgatója függesztette fel a kerékbilincselést. Ezzel szemben Tarlós István korábbi főpolgármester már 2017-ben úgy nyilatkozott: „Személyes véleményem, hogy a kerékbilincset baromságnak tartom”.

Karácsony állításait Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, sőt a Párbeszéd főpolgármestere által is komoly szaktekintélynek tartott Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője is cáfolta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.