időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Háromszázmillió forintból fejlesztik a kerékpáros közlekedést Pécsen

Forrás: MTI
2020.02.28. 13:34

Háromszázmillió forintból fejlesztik a kerékpáros közlekedés feltételeit a baranyai megyeszékhely belvárosában márciustól – közölte a pécsi önkormányzat.

A teljes egészében a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében megvalósuló beruházás céljai között szerepel Pécs kerékpárhálózatának bővítése, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele, és a mai kerékpáros hálózat lehető legnagyobb mértékű összefűzése.

Ismertették: az előző városvezetés idején benyújtott pályázatnak köszönhetően a belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztése valósul meg, ennek keretében ma autók és gyalogosok által használt szakaszokon kerékpársávokat alakítanak ki, a közúti és vasúti kereszteződéseket pedig biztonságossá teszik.

A közleményben kitértek arra, hogy a megteremtett kerékpáros kapcsolatnak köszönhetően kerékpárral könnyen elérhetővé válik a közelmúltban kialakított pécsi E-közbringa rendszer Kossuth téri kerékpárkölcsönző állomása. Emellett, tették hozzá, a pályázat illeszkedik egy másik, a hatvanezres lélekszámú városrészt, a Kertvárost, a belvárossal összekötő, kivitelezési közbeszerzés előtt álló majdani kerékpárúthoz.

A munkálatok márciusban indulnak és ősszel zárulnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.