Kisiklott egy motorvonat Rákosrendezőnél

Kisiklott az Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat Rákosrendezőnél; a járművön utazó mintegy 150 ember közül senki sem sérült meg – közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 02. 04. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest-Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt.

Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok.

A három vonalon módosult a közlekedési rend is: az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé, a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé, a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek, a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi „zónázóvonatokkal” utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe.

Hozzátették, a BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.