Nincs szó rasszizmusról és megbélyegzésről a gyöngyöspatai üggyel kapcsolatban

Megkezdődött a tüntetés-szezon! Demonstrációt szerveztek a gyöngyöspatai romák védelmében. A politikai rendezvény rövid úton saját magát leplezte le: hiába szervezték őket, Gyöngyöspatáról nem egészen egy busznyi ember érkezett, viszont a Jobbik kivételével a teljes a balliberális párt-univerzum megjelent, hogy a kormányt szidalmazza.

Forrás: Hír TV2020. 02. 25. 14:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Setét Jenő, amikor 2016-ban a Roma Büszkeség Napját szervezte, akkor még azt követelte, hogy tanulhassanak a cigány származásúak, most pedig már a pénzbeli kárpótlást. Mi oka lehetett, milyen célja lehetett ezzel? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Hát nyilván nem csak ezt követeli Setét Jenő. Hogy ha valaki hosszabban elolvassa azt, amiről ő beszél, akkor az világos, hogy a tanuláshoz való jog és az, hogy tanulhassanak a roma honfitársaink is, hiszen magyar emberekről, magyar állampolgárokról beszélünk az egy államnak a kötelessége, hogy ezt biztosítsa. Az, hogy valakit kár ért azzal, hogy ezt nem kapja meg, azért meg kártérítés jár, tehát a kettő az két különböző dolog. Ahogy most itt egy tüntetés hevében – nem tudom mennyire volt heves ez a demonstráció – hogy hogyan fogalmaz Setét Jenő, az meg az ő dolga – válaszolta Bíró Marianna.

Azért az egész tüntetés egy világos jelenségre felhívja a figyelmet. Tehát miről van szó? Maguk ezek a perek olyan szervezetek által lettek kreálva, amelyek most ezt a tiltakozást is életre hívták. Ugye Soros Györgynek a különböző hálózatához tartozó szervezetek Magyarországon már rendszer-szerűen minden évben valamilyen témát felkarolva szerveznek ilyen kormányellenes megmozdulásokat, most éppen a roma-magyar együttélés volt az apropó, és ugye nincsen arról szó, ami ezen a tiltakozáson elhangzott. Nincsen rasszizmus, nincsen megbélyegzés, és azt fontos hangsúlyozni, hogy eleve az a szegregáltnak nevezett oktatás, ami miatt ugye a bíróság ítéletet hozott, az az MSZP-SZDSZ-kormányzás idején volt főként jellemző és a Fidesz-kormányzás alatt szűnt meg – felelte Deák Dániel.

Tarlós István hülyeségnek tartotta, de most a szabad Budapestet vezető Karácsony Gergely visszahozza a kerékbilincset. Sőt! A bírságok többszörösét szeretné beszedni a szabadságtól mámoros fővárosiaktól. Még akkor is, ha a választási programjából ez pont kimaradt. A projekt felelőse egy állománygyűlésről kiszivárgott hangfelvétel szerint Handl Tamás, aki korábban Gyurcsány Ferenc testőre volt.

Mennyiben rombolja a szabad Budapest narratíváját az, hogy éppen a kerékbilincsekkel, a szimbolikus bilinccsel jelenik meg jelentkezik újra ez a bizonyos Handl Tamás? – tette fel a kérdést a műsorvezető.

A budapestiek életét aligha az keseríti meg, hogy le kell vetetniük a kerékbilincset, sokkal inkább az, hogy szabálytalanul parkolnak az emberek – válaszolta Bíró Mariann.

Karácsonyék tagadták is, hogy nekik közük lenne ehhez a kerékbilincshez. Azt mondták, hogy az önkormányzatnak a különböző szervezetei döntenek ebben a kérdésben, és hogy nem is Tarlós István vetette el korábban a kerékbilincset Budapesten – mondta Deák Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.