Plusz-mínusz: A klímavédelem közös nemzeti érdek

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának vendége volt Ungár Péter, a Zöldek politikusa, aki Juhász Hajnalkával, a KDNP országgyűlési képviselőjével vitatkozott. Éppen Ungár Péter párttársa, Schmuck Erzsébet volt az, aki kritizálta a magyar kormány klímavédelmi akciótervét és csak zöldrefestésnek nevezte. Tehát a mai téma, hogy az ellenzék támogatni fogja-e a magyar kormányt új célkitűzéseiben.

Forrás: Hír TV2020. 02. 21. 13:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungár Péter az LMP politikusa Szarvas Szilveszter gyors kérdésére, miszerint úgy vélekednek, nem lehet más a politika, így válaszolt:

- Szerintem a politika azzal lesz más, hogyha végre a klímavészhelyzettel tud a politika foglalkozni és az a 10 éves késés, amit az Orbán-kormány bemutatott azzal, hogy egyáltalán komolyan vegye azt a problémát azzal ez megváltozik. Tehát ez már önmagában megújítja a politikát – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

- A klímavédelem és az éghajlatváltozás következményeivel kapcsolatban fontos azt hangoztatni, hogy ne pártpolitikai kérdés legyen. Ezt egy párt ne sajátítsa ki magának, hiszen ez egy közös nemzeti érdekünk. És ha klímavédelemről beszélünk és éghajlatváltozásról, akkor szerintem azzal érdemes kezdeni, hogy két céldátum van. Ez a 2030-as és 2050-es dátum és a magyar kormány egyértelmű abban, hogy 2030-ra az üvegházhatású gázoknak 40%-os csökkentését szeretné elérni és a megújuló energiák tekintetében 13-ról 21 százalékra szeretné javítani. A másik dolog pedig a 2050-es klímasemlegesség… Készítjük a Nemzeti Tisztafejlesztési Stratégiát, amely meg fogja határozni, hogy 2050-re a magyar kormány mit szeretne ebből elérni, de ami a legfontosabb üzenetünk, az a 90 százalékos karbonsemlegesség elérése – fogalmazott Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.