Politikai kinevezett került a fürdők élére

Megkezdődhet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) lesüllyesztése, hiszen most is ugyanaz a politikai oldal nevezi ki a fővárosi cégek vezetőit, mint 2010 előtt.

2020. 02. 11. 5:50
Szőke László
Budapest, 2011. április 6. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. A felvétel a Rudas Gyógyfürdőben készült. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megkezdődhet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) lesüllyesztése, hiszen most is ugyanaz a politikai oldal nevezi ki a fővárosi cégek vezetőit, mint 2010 előtt. Közeledik a 2022-es választás, és a baloldal próbálja a számukra megbízható kezekbe adni ezeket a vállalatokat. Gyurcsány Ferencnek sikerült is elérnie, hogy a DK emberét nevezzék ki a BGYH élére – jelentette ki lapunknak Szőke László (képünkön), aki ez elmúlt tíz évben vezette a vállalatot.

A korábbi igazgató elmondta: bár Karácsony Gergely főpolgármester azt hirdette, hogy szakmai alapon döntenek, a leváltása egyértelműen politikai okokból történt. – Ám a legtöbb fővárosi vállalattal ellentétben a BGYH esetében pontosan mérhetők, számszerűsíthetők az eredmények. Amikor átvettem a BGYH vezetését 2010-ben, 5,6 milliárd forint volt az árbevétel, a múlt év végén már 18,3 milliárd volt.

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tíz éve 670 millió forint veszteséggel működött a vállalat, a múlt évre várhatóan 4,4 milliárd lesz az eredmény. 2010-ben 2,9 millió látogatója volt a fürdőknek, most ez a szám már ötmillió felett van – sorolta Szőke László, aki a vezetői tevékenységének legfontosabb eredményei között említette, hogy 276 százalékra nőtt a vállalat fizikai dolgozóinak jövedelme.

– A Karácsony nevével fémjelzett városvezetés mindössze arra hivatkozva hangoztatta, hogy megrendült a bizalma a csapatomban és bennem, hogy egy közbeszerzési pályázatunkban az értékelés egyik szöveges része hibás volt. Ez véletlen hiba volt, a szöveges részhez kapcsolódó táblázatokban minden adat pontos volt. A hibát mi magunk vettük észre és jeleztük a Közbeszerzési Döntőbizottságnak, amely elismerte, hogy nem szándékos elírás történt, és nem is büntetett meg bennünket – fejtette ki az egykori igazgató.

Szőke vezetése alatt hat gyógyfürdőt fejlesztettek, téli használatra is alkalmassá téve azokat. Megújították a Rudas, a Paskál, a pesterzsébeti, a Dandár, a Palatinus és a csillaghegyi fürdőt. A fejlesztéseket önerőből, pia­ci alapon működve valósította meg a BGYH, állami támogatást csak energia előállítására kapott a vállalat, hétszázmilliónyi KEHOP-os forrás formájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.