időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Révész Máriusz: Sikeres projektek kellenek a nemzeti parkokban

Forrás: MTI
2020.02.18. 15:54

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a csopaki Park Villa Panzió és Konferenciaközpont 40 millió forintos fejlesztésének keddi átadóján a nemzeti parkok sikeres projektjeinek fontosságáról beszélt.

Révész Máriusz a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága által megvalósított fejlesztés átadóján elmondta, hogy az Angolkisasszonyok egykori csopaki nyaralójából kialakított panzióban eddig a szálláslehetőséghez közösségi tér nem állt rendelkezésre. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program több mint 13 millió forintos támogatásával mintegy 40 millió forintból épült kerti pavilont immár nemcsak a túrázók, kerékpárosok, hanem a szomszédos óvoda, a helyi nagycsaládosok és az egész falu is használhatja – emelte ki a kormánybiztos.

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára ismertette: a Magyarországon nyilvántartott, mintegy hétszáz ökoturisztikai létesítmény felét valamelyik nemzeti park igazgatóság üzemelteti. Éves szinten 1,6 millió látogatót fogadnak, és csak a környezeti nevelési programjaikon kétszázezer gyermek vesz részt. Látogatóik száma tíz év alatt átlagosan 25 százalékkal nőtt, de a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ezalatt csaknem megkétszerezte látogatóinak számát – mondta.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója az MTI-nek elmondta: a kéthektáros parkban fekvő panziót folyamatosan fejlesztik: 14 szobával, 38 férőhellyel rendelkezik. Az új, mintegy 140 négyzetméter alapterületű, közösségi térként is funkcionáló kerti pavilonban többek között iskolás csoportokat is tudnak fogadni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.