Sára Botond: Egy főállású városvezető sem vehet fel fizetést két helyről

Vizsgálja a Fővárosi Kormányhivatal Budapest 10 városvezetőjének vagyonnyilatkozatát – tudta meg a Hír TV. Sára Botond a híradónak hangsúlyozta: összeférhetetlenségi eljárást kezdeményeznek, mivel egy főállású polgármester és alpolgármester sem vehet fel fizetést két helyről, közpénzt pedig különösen nem. Hozzátette: egy ellenzéki főpolgármester-helyettessel, 3 ellenzéki polgármesterrel, 5 ellenzéki és egy kormánypárti alpolgármesterrel szemben merült fel összeférhetetlenség.

Forrás: Hír TV2020. 02. 21. 10:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez itt a második kerületi szocialista polgármester vagyonnyilatkozata. A nyilvános dokumentumból kiderül, hogy Őrsi Gergely a kerületvezetői pozícióért járó tiszteletdíjon felül a FŐKERT Zrt. felügyelőbizottságában betöltött elnöki posztjáért is fizetést kap, méghozzá havi 322 ezer forintot. Az önkormányzati törvény szerint azonban ez összeférhetetlen. Őrsi Gergely ezt tagadja.

A szocialista polgármester a Hír TV híradójának elismerte: jelenleg is felveszi a pénzt, de azt ígérte később szét fogja osztani a FŐKERT Zrt. munkatársai között.

Nem Őrsi Gergely az egyetlen budapesti városvezető, akinél összeférhetetlenség merült fel. Összesen egy ellenzéki főpolgármester-helyettes, 3 ellenzéki polgármester, 5 ellenzéki és egy kormánypárti alpolgármesterrel esetében kezdeményez összeférhetetlenségi eljárást Budapest Főváros Kormányhivatala – ezt már a kormányhivatal kormánymegbízottja mondta. Sára Botond hangsúlyozta: a jogszabályok alól senki nem képezhet kivételt.

Sára Botond hangsúlyozta: egy főállású városvezető sem vezet fel fizetést két helyről, közpénzt pedig különösen nem.

A kormánymegbízott hozzátette: az érintett kerületekben az illetékes bizottság, vagy a képviselőtestület vizsgálhatja az ügyet. Amennyiben az eredménytelen lesz és az összeférhetetlenséget nem oldják fel, a Kormányhivatal bírósági úton szerez érvényt igazának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.