Az ellenzék olcsó politikai haszonszerzésére hívja fel a figyelmet a Klebelsberg Központ

Forrás: MTI2020. 03. 07. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Klebelsberg Központ mindent megtett a gyerekek védelmében, és sajnálattal látják, hogy az ellenzék olcsó politikai haszonszerzésre használja fel a koronavírust – reagált az iskolák fenntartója az MSZP szombati közleményére.

Az MSZP több kérdést is intézett a központhoz, például azt szerették volna tudni, hogy készíttetett-e vészhelyzeti forgatókönyvet az iskolák részére a koronavírussal kapcsolatban.

A Klebelsberg Központ erre úgy reagált, a Magyar Szocialista Párt kérdéseket fogalmazott meg közlemény formájában. „Ezek alapján úgy tűnik, nincsenek tisztában sem a vírussal kapcsolatos teendőkkel, sem pedig azzal, hogy mi a feladata az iskolákat fenntartó tankerületi központoknak, és a középirányítói feladatokat ellátó Klebelsberg Központnak, illetve hogyan működnek az iskolák”.

Hozzátették, ha valóban kíváncsi lett volna a párt arra, hogyan készültek fel a fenntartók a fertőzés megelőzésére, akkor a kérdéseikkel nem a sajtóhoz, hanem a központhoz fordulnak. „Csak bízni tudunk abban, hogy a kiadott közleményüknek nem a pánik keltése volt a célja” – fűzték hozzá.

Mint írták, válaszolnak az MSZP kérdései közül az „értelmezhetőekre”. Így például azt írták, az elmúlt hetekben folyamatosan tájékoztatta a tankerületi központokat, és rajtuk keresztül az iskolákat a koronavírus megelőzésével kapcsolatos feladatokról.

Figyelemmel kísérik továbbá, hogy az iskolákban legyen megfelelő mennyiségű kézmosó, valamint fertőtlenítőszer, ezek beszerzése és pótlása prioritást élvez. Kérték azt is, hogy mindenki, aki a fertőzés következtében hatósági intézkedéssel érintett területről érkezik haza, maradjon otthon két hétig, akár pedagógusról, akár gyermekről van szó. Ha ilyen személyről az iskolák és a tankerületek tudomást szereznek, azonnal értesítik a területileg illetékes népegészségügyi szerveket.

A központ folyamatosan tartja a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a tankerületi központokkal is annak érdekében, hogy a szükséges információk mindenki számára azonnal rendelkezésre álljanak, amelyhez megvannak a szükséges csatornák is.

A központi informatikai rendszer minden szülő számára lehetővé teszi, hogy szükség szerint azonnal megkapjon minden olyan információt, amelyre egy esetleges rendkívüli helyzet esetén szüksége van.

A koronavírussal kapcsolatos döntéseket az Operatív Törzs hozza meg, amelyeket a fenntartók és az intézmények végrehajtanak – hangsúlyozták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.