Felhívás a kórházi orvosokhoz és ápolókhoz!

Az Operatív Törzs kéri a kórházi orvosokat és ápolókat, hogy halasszák el utazásaikat. A kórházi dolgozók egészségének megőrzése nemzetbiztonsági érdek.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 03. 08. 22:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Operatív Törzs miután értékelte az Európában és Közép-Európában zajló fertőzések egyre növekvő számát, felhívással fordul a kórházak vezetőihez.

A Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere által aláírt felhívásban arra kéri a kórházak vezetőit, hogy az egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozók a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

Arra kérik a kórházigazgatókat, hogy hívják fel a dolgozóik figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek, hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontos az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzése.

Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek! – áll a felhívásban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.