Hadházy újra adatgyűjtésbe kezdett

Magyar Nemzet
2020. 03. 23. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha szeretne értesülni a legújabb velem kapcsolatos hírekről, ajánlom, hogy iratkozzon fel a hírlevelemre! – olvasható Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán. A politikus a válság alatti tájékoztatással indokolja az aláírásgyűjtést, viszont az űrlapon már a legújabb akcióiról való tájékoztatásra és a vele kapcsolatos hírek továbbítására adnak felhatalmazást, akik aláírják. Hadházy korábban az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kapcsán is a választók adatait gyűjtötte, emiatt egy magánszemély a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult. Péterfalvi Attila NAIH-elnök több aggályt is megfogalmazott Hadházy akciójával kapcsolatban, jelenleg az aláírásgyűjtéssel foglalkozó honlap nem elérhető.

A független képviselő a jelenlegi adatgyűjtést saját elmondása szerint azért folytatja, mert „egyre nehezebben jutnak el a valós hírek és a kormánynak nem tetsző vélemények az emberekhez”. Azt is megemlítette, hogy „még ezen is szigorítanak, a független sajtó a mainál is nehezebb helyzetbe kerülhet”. A politikus véleménye azért nevezhető furcsának, mivel az Ország­gyűlés hétfőn tárgyalhatja az „A koronavírus elleni védekezésről” című törvényjavaslatot, amely az álhírek és a rémhírek terjesztését szankcionálná szigorúbban, a törvény a sajtótermékek között nem tesz különbséget. – Új utakat kell találnunk, hogy információ­kat tudjunk megosztani egymással! – győzködi Hadházy a követőit, hogy miért érdemes feliratkozni hírlevelére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.