Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány Magyarországra

39 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került.

Forrás: MTI, M12021. 01. 05. 11:51
null
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának fiolája a Hargita megyei sürgősségi kórházban, ahol megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása 2021. január 4-én Fotó: Veres Nándor Forrás: MTI/Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány Magyarországra – hangzott el az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt.

Az M1 csatorna tudósítója azt mondta, 39 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került.

Az oltóanyagot mínusz 80 Celsius-fokra hűtve szállították, és ezen a hőmérsékleten tárolják tovább egy speciális fagyasztószekrényben.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának fiolája a Hargita megyei sürgősségi kórházban, ahol megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása 2021. január 4-én
Fotó: MTI/Veres Nándor

Hozzátette, az egyetemre érkezett vakcinával egészségügyi dolgozókat oltanak be. Közülük már mintegy kétezren kapták meg az oltást, és eddig senkinél nem alakult ki komolyabb mellékhatás.

Az oltást három héttel később megismétlik, mert csak így alakul ki a teljes védettség – hangzott el.

Az M1 tudósítója elmondta azt is, a Pfizer-BioNTech vakcinájából összességében 4,4 millió adag érkezik Magyarországra, de a kormány más gyártókkal is kapcsolatban van, és több mint 17 millió adag oltóanyagot kötött le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.