Magának itt nem osztottak lapot

2020. 03. 19. 21:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hölgyem, az üzletbe jelenleg egyszerre csak egy ember mehet be, hármuk közül kettőnek ki kell mennie – mondta barátságosan a szupermarket eladója egy 70 év körüli nőnek, aki két, tizenöt év körüli unokájával lépett be az ajtón, egy fiúval és egy lánnyal. – Hogy mi van? – kérdezett vissza a nő, szemében indulat villant. Az eladó ezután türelmesen elmagyarázta, hogy a járványveszély miatt jelenleg csak egyesével engedik be az embereket, és csak korlátozott számban, sorba kell állni az üzlet előtt is, mindemellett pedig senki nem vásárolhat korlátlanul.

– Na ide figyeljen, maga engem ne oktasson ki, megértette? Mi az, hogy csak egy ember jöhet be? Addig mit csináljak a gyerekekkel, az unokáimmal? – mondta a hölgy, miközben mellette álltak a nála egy fejjel magasabb, tizenéves kamaszok. Miközben az eladó türelmesen sorolta az érveket, és elmondta, hogy pont a hölgy a legveszélyeztetettebb a betegség által, a vásárló egyre nagyobb hangerővel kérte ki magának a „kioktatást”.

A kép illusztráció
Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

Ekkor odalépett hozzájuk egy másik áruházi dolgozó, egy két méter magas fiatal férfi. – Nézze kedves hölgyem, a szabályokat azért hoztuk, hogy mindenki biztonságban legyen. Ezek önökre is vonatkoznak, kérem, hogy tartsák be őket – mondta a férfi nyugodt, magabiztos hangon. – Neked itt nem osztottak lapot – vágott közbe a kamasz fiú. A boltban tartózkodók döbbenten figyelték a jelenetet, én ekkor hagytam el az üzletet. Nemsokára újra láttam a hármast: a nő még mindig méltatlankodva idézte fel a jelenetet unokáival. akik helyeseltek a megállapítások hallatán. Egy pár száz méterre lévő, másik üzletbe láttam bemenni őket nem sokkal később.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.