időjárás 5°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Romagyilkosság: perújítást akar a már elítélt Kiss Árpád Sándor

2020.03.09. 09:02

Perújítást kezdeményez a romagyilkosságok ügyében jogerősen elítélt elsőrendű vádlott, Kiss Árpád Sándor – értesült a Magyar Nemzet a férfi ügyvédjétől, Józsa Edinától.

Lapunk úgy tudja, a jelenleg is fegyházbüntetését töltő személy arra hivatkozva folyamodik a jogi lehetőséghez, hogy a korábbi eljárás során nem derítették fel megfelelően a szocialista kormányzat, illetve a titkosszolgálatok szerepét a történtekben.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Emlékezetes, 2016 januárjában a Kúria Kiss Árpád Sándor elsőrendű, Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlottat tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Negyedik társuk, Csontos István 13 év fegyházat kapott. Az elítéltek feltételesen sem helyezhetők szabadlábra.

A jogerős ítélet szerint az elkövetők 2008-ban hat, 2009-ben három, cigányok lakta házra lőttek rá, illetve dobtak Molotov-koktélt országszerte, 2008-ban két embert megöltek, kettőt megsebesítettek, 2009-ben négy áldozatukat ölték meg, kettőt súlyosan megsebesítettek.

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában olvashatók.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.