időjárás -3°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

A bíróság emberi méltóságot sértőnek mondta ki 2020. április 21. napján Szabó Tímeát becsmérlő írásunkat

2020.04.21. 11:24
A bíróság emberi méltóságot sértőnek mondta ki 2020. április 21. napján Szabó Tímeát becsmérlő írásunkat

A bíróság megállapítja, hogy az alperes 2020. április 21. napján az általa kiadott www.magyarnemzet.hu internetes sajtótermékben „A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése” címmel közzétett írásában megsértette a felperes emberi méltósághoz való jogát azzal, hogy a cikk címében és szövegében is felperest „organizmus”-nak nevezte, továbbá azt közölte, hogy „Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre, hogy ő egy kullancs Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe, ahol Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe, majd amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait”, valamint felperest „egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyverének” nevezte.

 

Megállapítja a bíróság, hogy az alperes fenti írásában megsértette a felperes jó hírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát is azzal, hogy valótlanul állította, hogy felperes parlamenti felszólalásában a határon túli magyarok ellen uszított.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.