A Zsidó Világkongresszus elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke a budapesti Mazsihisz Szeretetkórház támogatásáért és a felújításához nyújtott kormányzati segítségért; valamint azért, hogy a kormány – többek között a magyar zsidó közösséggel összefogva – bátor küzdelmet folytat a koronavírus-járvány ellen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Forrás: MTI2020. 04. 14. 17:02
Lauder, Ronald Steven; Orbn Viktor
Budapest, 2017. június 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ronald Steven Laudert, Zsidó Világkongresszus elnökét az Országházban 2017. június 21-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Bot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A válság kezdete óta a világ minden tájáról híreket kapok arról, hogy a zsidó közösségek és a nemzeti kormányok miként fognak össze a halálos Covid-19 vírus elleni küzdelemben. A helyzet nem különbözik Magyarországon sem, ahol a magyar zsidó közösségeket képviselő Heisler úr beszámolt nekem az országukban tanúsított bátor küzdelemről” – írta Ronald S. Lauder, hozzátéve:

„szeretném megköszönni, miniszterelnök úr, hogy összehangolták ezt az erőfeszítést. Imádkozom, hogy ez az egészségügyi válság mihamarabb véget érjen”.

A WJC elnöke kiemelte: a budapesti zsidó kórház egyedülálló és különleges intézmény közösségük és a világszerte élő zsidók számára egyaránt.

„Mivel az intézmény a régió egyetlen zsidó kórháza, létezése, valamint a személyzet és a betegek jóléte különösen fontos számunkra. Heisler elnök úrral együtt éppen ezért külön szeretnék köszönetet mondani az idős embereknek nyújtott támogatásáért, akik közt számos holokauszt-túlélő is van” – hívta fel a figyelmet.

Ronald S. Lauder levelében kitért rá, tisztában vannak azzal, hogy az intézmény jelentős kormányzati támogatással megvalósuló felújításon megy keresztül.

„Ebben a kihívásokkal teli időszakban is arra kérjük Miniszterelnök urat, hogy továbbra is támogassa a zsidó kórházat. Biztosíthatom Önt, hogy a Mazsihisz vezetői és munkatársai betartják a kormányzat valamennyi iránymutatását annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen, és a lehető legtöbb életet megmentse. Azt kívánom, Miniszterelnök úr, hogy a továbbiakban is sikeresen lépjen fel a vírus elleni küzdelemben”

– zárta levelét a Zsidó Világkongresszus elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.