Mától mindenütt ingyenes a közterületi parkolás

A miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőtől díjmentes lesz a parkolás Magyarország területén. Eközben az ellenzéki pártok máris kikeltek a kormány közös teherviselésről szóló koncepciója ellen, ugyanis nem támogatják, hogy a kabinet forrásokat vonjon el az önkormányzatoktól a védekezéshez. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzéki pártok nem akarnak részesei lenni a megoldásnak.

Magyar Nemzet
2020. 04. 06. 6:05
null
Bár Karácsony Gergely ellenezte, a kormány mégis bevezeti a díjmentes parkolást Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mától díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte Orbán Viktor miniszterelnök tegnap az MTI-vel. A kormányfő azzal indokolta a döntést, hogy a járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. – Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy emiatt indokolt a parkolási díjak megszüntetése.

Karácsony Gergely főpolgármester Budapesten annak ellenére elvetette korábban a parkolás ingyenessé tételét, hogy több tízezren látták és osztották meg az erről szóló posztokat a közösségi médiában.

Bár Karácsony Gergely ellenezte, a kormány mégis bevezeti a díjmentes parkolást
Fotó: Bach Máté

Nemcsak a parkolás, hanem a közös teherviselés kapcsán is komoly, sokakat érintő döntéseket hozott meg a kabinet. – A kormány célja, hogy közös teherviselésre kötelezze a politikai pártokat, multinacionális kereskedelmi láncokat, bankokat és önkormányzatokat – mondta a szombaton megtartott Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az ellenzéki pártoknak azonban nem tetszik, hogy a kabinet forrásokat vonna el az önkormányzatoktól, a lépés ellen az összes ellenzéki párt külön-külön is szóban tiltakozott, 14 fővárosi balliberális polgármester pedig közös nyilatkozatban állt ki a döntés ellen.

A bejelentett intézkedések kapcsán egyedül Gyurcsány Ferenc tette szóvá azt, hogy a pártoktól is elvonnák állami támogatásuk felét, hogy azt a járvány elleni védekezésre fordítsák. A Jobbik ismét egy megdöbbentő hangvételű, személyeskedő közleményben reagált a javaslatra; a párt szerint ez „Orbán bosszúcsomagja”, amely az „önkormányzatok, az ellenzéki pártok és valójában a magyar nép ellen” irányul.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzéki pártok valójában nem akarnak részesei lenni a megoldásnak. A politikus felidézte, hogy Bajnai Gordon egyik legfrissebb nyilatkozatában a „közös teherviselés helyett közös eladósodásról beszélt, nyilván az IMF segítségével”.

– Mindenki emlékszik rá, hogyan kezel válságot a baloldal, ezzel szemben milyen erőfeszítések árán állította talpra a magyar gazdaságot az Orbán-kormány – emlékeztetett Kocsis Máté, aki kiemelte: a kormánypárti polgármesterek nem panaszkodnak, végzik a feladatukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.