Megnyugtató hírek érkeztek a hajdúnánási idősotthonokból

A Hajdú-Bihar Megyei település két bentlakásos idősotthonában 67, illetve 18 idős embert gondoznak.

Forrás: MTI2020. 04. 28. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajdúnánási református idősotthonokban nincs fertőzésgyanús gondozott – közölte a helyi egyházközség idősek otthona és szociális gondozási központja szakmai vezetője a távirati irodával abból az alkalomból, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden ellenőrzést tartott az intézményben.

Nagyné Balogh Henrietta elmondta: két hajdúnánási bentlakásos idősotthonukban 67, illetve 18 idős embert gondoznak, további 175 embert pedig alapszolgáltatás – szociális étkeztetés, napközi, házi gondozás – keretében látnak el.

Izolációs szobájukban jelenleg nincs fertőzésgyanús beteg, de a kórházakból visszakerülő gondozottakat két hétre akkor is izoláltan kezelik, ha az egészségügyi intézmény két negatív koronavírusteszttel bocsátja ki őket – mondta a szakmai vezető.

Hozzátette: otthonaikba, ahol március 8-a óta látogatási tilalom van, a dolgozók is csak hőmérőzés után léphetnek be, van elegendő védőeszköz, szájmaszk és fertőtlenítőszer az otthonokban, egyedül a dolgozók által az izolációs szobában használt úgynevezett „látogató köpenyből” van kevés, egyrészt nem lehet kapni, másrészt nagyon drága.

A hajdúnánási református egyházközség idősek otthonában és szociális gondozási központjában csakúgy, mint a korábbi ellenőrzéskor, ezúttal is mindent rendben találtak az ellenőrök – jelezte Nagyné Balogh Henrietta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.